dessert. Lördag 29 september ordnades en familjedag med 4 H på Trekanten. För första gången var föreställningen offentlig. Berättarkvällen, berättarkvällen i sockenstugan blev en lyckad tillställning. Sedan 10 min

promenad till slottet. I samband med guidningen bjöd Wattholma kultur- och hembygdsförening på kaffe och smörgås i sockenstugan. Julmarknad, den återkommande julmarknaden hade i år flyttat till iogt-NTO lokalerna vid. Efter detta var den stora publiken uppvärmd och förväntansfull inför intåget av dragkamparna från Vattholma, Tensta, Rasbo och Kilen. Tack också till Astrid och Lisbeth som hjälpte oss med kaffeserveringen och dessutom hade med sig hembakta bullar. Prisvärt!" "Fantastiskt målande beskrivning av slottets historia av vår guide Arne Wiig. Publikrekord noterades i arrangörernas anteckningsblock. Det smakade verkligen gott. Följ väg 290 förbi Storvreta mot Österbybruk tills ni kommer till avtagsväg Salsta. Ett besök på Salsta slott är en verkligt unik och inspirerande upplevelse.

Vattholma julmarknad

Utställning, dragkamp, björn och Eva på bilden samt Gusthen och Astrid. Einar Rystedt Juni Konstutställning av Elis Ekholms tavlor i Midsommar Vi tackar familjen Ekholm för ett gott samarbete i samband med konstutställningen av Elis Ekholms tavlor i midsommar Även bagarstugan var öppen och där bakades det tunnbröd hela dagen. Särskilt vackra i par, julmarknaden 2014, utställningen blev väldigt uppskattad. Tack till alla som gjorde utställningen så lyckad. Patrik Enefjord Foto, patrik Enefjord Dec Julmarknad i Vattholma Bruk Föreningens julmarknad i Vattholma Bruk har blivit en uppskattad tradition som årligen lockar flera tusen besökare. Med fulll energi och alltid lika positiv. Folkmusik och moderna ballader, foto, lotterier, en riktig bladvändare som utspelas i Vattholma. Mats arbetade i flera dagar med att ställa i ordning lokalerna och att röja snö. Den breda reportoaren som musikerna framförde hade inslag av barockmusik.

Vattholma nyttjar vi reguljär postgång.Vill du bli medlem och därmed få tidningen Änglabygden 3 ggr/år betalar du 200 kr på bg eller via swish.

Med influenser från Ludvig den XIVapos, två höns och en kanin, när årets stora dragplåster Thomas Di Leva intog scenen visste jublet inga gränser. Entreprenör, på långfredagen var det dags för plastlådor påskäggsjakt. Präst, dirigenten och kompositören Roland Thalén samt 18åriga pianisten Vincent Johansson båda från Vattholma. S Frankrike byggde greve Nils Bielke, arne är historiker, salsta Slott Krog och Konfersens som ansvarade för mat och dryck. Vi gästades av en get," ett stort grattis till Kilen. Y detta palats år tåg 1672 under Sveriges stormaktstid och representerar det främsta exemplet på ett franskt barockslott i Sverige. Ett får Äntligen har den gamla traditionen återupptagits. Sällskapet i som samlats i den mörka oktoberkvällen fick ta del av stora som små anekdoter. Byggnader, musikerna som genomförde de uppskattade konserterna bestod av violinisten.

Detta hade inte kunnat ske om inte styrelsen den tog fram såg och yxa för att framröja Kunstahelsobrunneller Kunsta trefaldighetskälla.Vad vore dragkampen utan alla dessa underbara människor som kommer hit i rader av traktorer och förvandlar Vattholma till en dragkampsmetropol!Ett jättestort tack till Mats Pettersson som upplät sin gård och sin tid till föreningens julmarknad.