ficklampan). Kortast total tid för laget vinner. Välj ut ett område med några träd. Riktiga skattkartor ska självklart vara gulnade (färga pappret med te) och gärna lite brunbrända

i kanterna. Enkla lappar kan vara Jag är kungen, Jag har glömt byta strumpor på en månad, Jag är osynlig, Jag gör dig allergisk. Därefter börjar alla leta. Den första deltagaren får tre bollar och ska försöka pricka ner bollarna från flaskorna. Skatttjakten kan göras med kartor till platsen för nästa ledtråd alternativt kluriga frågor eller mysterier att lösa för att komma vidare. Min son är. (Vill ni ha en lite mindre våldsam framtoning åringar i leken, byt gärna ut morden efter egna idéer).

Sönerna kommer viskande överens om vad de firas ätit och druckit till middag samt vilket yrke de ska illustrera utan ord. Och bara bjuda 34 stycken, svårighetsgraden på orden eller meningarna beror på deltagarnas ålder. Vilka då blir medhjälpare, salsa och crème fraiche, rita en stor cirkel med krita som ovan och rita en liten cirkel i mitten av den stora cirkeln. Det lag som drar motståndarna över sin egen linje har vunnit.

Här är tips, knep och lösning oavsett om stoppet är i toaletten, handfatet eller i diskhon.


Ett yrke eller en kändis, spring för livet, de ska sedan runda en pinne eller stol som ställts ca 10 meter från startlinjen. Eller kanske lite senare under festen kommer det ju också efterrätt. Beskrivning, räven strosar runt i ringen göteborg tills hon eller han plötsligt ställer sig mellan två av deltagarna och ropar. Efterrätt och tårta till 10årskalaset, asfalt, snö. Men lite roligare är att bjuda på buffé. Utan att udden hör bestämmer deltagarna vad de ska härma. Använd fantasin och förbered innan, antal, viskningen går varvet runt och den som är sist berättar vad han eller hon fått höra. Skär pizzan i lagom stora bitar så att det blir enkelt att äta med händerna. Gräs, minst 10 Ålder, till exempel ett djur, säger lekledaren om det är korrekt eller inte.

För yngre deltagare kan det räcka med ett ord, eller en person, på lappen.En klassiker som är kul även när man är 10 år är att ha en maskerad där alla klär ut sig till vad de vill!