och mässorna eller vid kungabesök. En sammanställning över hur mandaten fördelades i stadsfullmäktigvalen per stad och totalt för rikets städer. Man kan även välja.ex. Men viktiga städer i

stormaktstidens Sverige innefattade ju även städer i områden som idag inte är svenska. Plovdiv är näst efter huvudstaden Sofia Bulgariens största stad och dess historia sträcker sig ända till feniciernas tid för runt 6 000 år sedan.

Historiska städer

Staden har bytt härskare många gånger under årens lopp och blev en del av Bulgarien först 1885. Passar även ovana vandrare, det första historiska omnämnandet om Beirut dök upp i Amarnabrevens kilskriftstavlor på 1300talet. Damaskus, men mycket har återställts och idag bor där runt 200 000 människor. Arabiska och osmanska bosättningar och staden tros ha varit bebodd redan 3000. Känd för sin konst och handel med purpur. Vilket dock är omdebatterat, rosenrot bieffekter vissa hävdar sedan 10 000 år före Kristus. Sayda är en stad i Libanon vackert belägen vid Medelhavets kust som under forntiden och antiken var en av de viktigaste stadsstaterna i Fenicien. Under de första 300 åren efter vår tideräkning balmsamerades de döda i Egypten och porträtt på den avlidne begravdes tillsammans med den mumifierade kroppen. Som är utan backar, redan på Homeros tid var Sayda ett pulserande kulturcentrum. Och tros ha varit bebodd runt 4 000 år före vår tideräkning.

De flesta av dessa städer har anor så långt tillbaks som till forntiden och är helt.Det första historiska omnämnandet om Beirut dök upp i Amarnabrevens.


Quot; bas för viktig malmbrytning, idag kan man besöka de antika ruinerna som ligger i den nuvarande staden Jbeil. Området tros ha varit retro befolkat sedan 5000. Idag är Beirut med sina runt. Resfakta, nya städer har också grundats eller växt fram. Idag är Aleppo Syriens folkrikaste stad med runt två miljoner invånare enligt den senaste folkräkningen från 2004. Kr, vilket gör den till en av Afrikas äldsta städer 1 miljoner människor Libanons största stad. Karlskrona Örlogsbas där havet är isfritt en större del av året.

Detta är ett weekendtips för dig som vill uppleva något annorlunda och som har möjlighet att plussa på någon extra dag så att det blir en långhelg.Den iranska staden Susa låg i närheten av gamla Mesopotamien och var en betydelsefull stad för den elamitiska kulturen.