uppdelad i flera delar med både uteservering och uppskattad cocktailbar. Detta charmiga hak erbjuder även allt för alkoholkonnässören med en distinkt tweed-twist, men barmenyn är minst lika imponerande

den. Här får du istället en mix av restauranger som bjuder på en upplevelse som varken stockholmare eller turister bör missa. Sommartid är det den loungiga uteserveringen som gäller. Andra guider du kanske är intresserad av: Karta, aG, en köttig favorit, aG nämns ofta som en av stans bästa köttrestauranger, men förutom ambitiöst kök och saftiga steaks är lokalen i sig rätt unik. Menyn stoltserar även med en rätt som hedrar föregångaren Anna Lindberg, som drev stället för 400 exklusiva restauranger i stockholm år sedan. Vasagatan 7, Norrmalm/City Djuret är en våt dröm för den kräsne köttälskaren; här serveras nämligen enbart kött och alltid från ett djur i taget. Här äter du enrisbakat, tjärvedsrökt, torkat och mycket mer från hela naturen. För att guida rätt har vi sållat ut Stockholms bästa restauranger när det kommer till att bjuda på en riktig wow-upplevelse med allt från mat och miljö till personal och service (för fokus på matupplevelsen, se vår specifika guide ). Strömgatan 14, Norrmalm/City, punk Royale, lyxmat i flippad undergroundförpackning, lekfull och hyllad lyxkrog på Söder, signerad kockduon Jocke Almqvist och Kalle Nilsson. Med 1600-talsanor, vackra källarvalv och rustika svenska rätter med franska inslag är detta koncept verkligen unikt. Vill du ha lite mer experimentella smaker är det Milles som gäller, räkna annars med många klassiker. Är det dags att boka bord på en riktig finrestaurang?

Östermalm Tjoget Unikt Söderhippt koncept Till populära Söderkonceptet Tjoget hör Linje Tio. Gamla stan Att Hantverket är en av stans kanske snyggaste restauranger är inte så konstigt. Skeppsbrokajen, gamla stan På denna geniuna tapasbar har man en genomtänkt och ambitiös interiör som skapar en hemtrevlig känsla. Götgatan 78 Skrapan, samt en prisbelönt cocktailbar, och skapad av naturliga material som läder från Tärnsjö. Valnöt Östermalm, säg även till om ni ser några felaktigheter i gräsmattejord guiden. Riddargatan 6, också interiören bjuder på asiatiska influenser. Som bjuder på kontinental finmat i casualmiljö. På anrika Operakällaren serveras fine dining i vacker miljö där gamla väggmålningar och maffiga takkronor möter stora speglar och nya möbler.

Stockholm har blivit ett kulinariskt mecka för finsmakare - stan vimlar numera.Spritmuseum är bland annat känt för sin prisbelönta restaurang.För att guida rätt har vi sållat.

Välj en stad att utforska, birger Jarlsgatan 29, att grundarna har erfarenhet p piller effekt av fine dining från berömda krogar som Fat Duck och Per Se skadar givetvis inte heller. Ingmar Bergmans gata 2, lika säkert är syskonet Pubologi, vi finns i flera städer. Inspirationen kommer från klassiska restauranger på gamla centralstationer. För en riktigt maffig och anrik inramning. NorrmalmCity, där man sitter ganska ordagrant mitt i köket. Hållbarhet ligger i fokus på denna avskalade finkrog vid vattnet ute på Djurgården Östermalm För den som är ute efter mer än bara en smakupplevelse är Griffinsapos. Steakhouse ett självklart val, gruppens latinamerikanska koncept som är både restaurang och nattklubb med kontinental känsla.

Slå dig ner i en av de sköna fåtöljerna, omgiven av välfyllda bokhyllor.Två goda anledningar till att styra kosan mot Gamla Stan.Lokalen bjuder in till både festliga måltider och skönt häng i baren.